Καλοκαιρινά και όχι μόνο κοκτέιλ με λεβάντα
Αρχικά θα πρέπει να φτιάξετε σιρόπι λεβάντας.
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κουταλιές αποξηραμένη λεβάντα.
Βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και τη λεβάντα σε ένα κατσαρολάκι και βράστε τα σε χαμηλή θερμοκρασία. Θα χρειαστείτε περίπου δύο λεπτά βρασμού και μετά άφησε το για 10 λεπτά να κρυώσει.
Για να φτιάξετε το κοκτέιλ, χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα υλικά:
1 μεζούρα βότκα
3/4 της μεζούρας σιρόπι λεβάντας
1/4 της μεζούρας λικέρ
3/4 της μεζούρας χυμό λεμονιού
Σόδα
Άνθη λεβάντας.
Εκτέλεση: Βάλτε τη βότκα, το σιρόπι, το λικέρ και τον χυμό λεμονιού σε ένα σέικερ με λίγο πάγο. Χτυπήστε τα υλικά και βάλτε τα σε ένα κολονάτο ποτήρι με πάγο.
Προσθέστε σόδα μέχρι να γεμίσετε το ποτήρι.
Στολίστε το χειροποίητο σπιτικό κοκτέιλ σας με ένα κλαδάκι λεβάντα.
Ένα δεύτερο κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε με λεβάντα, διαβάσαμε στο https://www.madamegateaux.gr
Υλικά (για δύο κοκτέιλ)
Για το σιρόπι λεβάντας
160 ml νερό
90 γραμμάρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 1/2 κ.τς. αποξηραμένη λεβάντα
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής μοβ
Για το κοκτέιλ
50 ml σιρόπι λεβάντας
50 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
100 ml τζιν
250 ml σόδα
φέτες λεμονιού
πάγος
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:
1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει να πήζει το σιρόπι.
2. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη λεβάντα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα για μία ώρα.
3. Σουρώνουμε και μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα βαζάκι.
4. Ρίχνουμε μέσα και μία-δύο σταγόνες χρώμα, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε.
5. Φυλάμε το σιρόπι στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Για το κοκτέιλ:
1. Σε ψηλό ποτήρι βάζουμε το σιρόπι.
2. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το τζιν και τη σόδα.
3. Ανακατεύουμε με αναδευτήρα, προσθέτουμε μία φέτα λεμονιού, πάγο και σερβίρουμε.
ΚοκτΕιλ χωρις αλκοολ με λεμονι, καρυδα και λεβαντα
Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.
Χρησιμοποιείστε τα ακόλουθα υλικά για τέσσερα άτομα:
Πάγος
360 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
340 ml ζάχαρη
500 ml νερό καρύδας
200 ml κρύο νερό
120 ml σιρόπι λεβάντας.
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κανάτα βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το νερό καρύδας και το νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πάγο και το σιρόπι λεβάντας. Διακοσμήστε το κοκτέιλ με φρέσκα άνθη λεβάντας ή μία φλούδα λεμονιού.